Succesvol Healthy Living as a Service symposium!

16/8/2023
1
Minuten

Op donderdag 26 oktober hield het Healthy Living as a Service project een symposium met interessante sprekers en workshops. Het symposium was open voor geïnteresseerden en vond plaats in de Health Hub in Roden. Er waren presentaties van genodigde sprekers over de betrokkenheid van burgers bij wetenschappelijk onderzoek over gezondheid, sociaal-ruimtelijke planning en de ontwikkeling van betrouwbare en mensgerichte kunstmatige intelligentie (AI).

Daarnaast presenteerde de onderzoekers binnen het Healthy Living as a Service project hun behaalde resultaten en plannen voor de komende jaren. Ook waren er een aantal workshops en demonstraties. Deelnemers konden ondermeer hun ideale leefomgeving creëren en leerden wat ademhaling kan betekenen voor je gezondheid.

Er was veel interactie tussen de deelnemers, kortom het symposium was een groot succes!

Laatste Nieuws

Succesvol Healthy Living as a Service symposium!

Succesvol Healthy Living as a Service symposium!

Op donderdag 26 oktober hield het Healthy Living as a Service project een symposium met interessante sprekers en workshops. Het symposium was open voor geïnteresseerden en vond plaats in de Health Hub in Roden.
By
December 6, 2023
Een snelle rondleiding door levensstijlinterventies - BRAVO!

Een snelle rondleiding door levensstijlinterventies - BRAVO!

Sinds februari 2023, analyseerde WP5 PhD student Maxwell en zijn team gezondheidsinterventies gericht op BRAVO-gebieden (bewegen, roken, drinken, voeding, stress). Vooral lichaamsbeweging, geestelijke gezondheid en voeding kregen aandacht, terwijl interventies voor alcohol-/drugsgebruik en roken schaarser waren. Toekomstige programma's kunnen draagbare sensoren gebruiken voor gepersonaliseerde aanpak. Ze ontdekten zeven unieke leefstijlinterventies, variërend van leefstijlcoaching tot slaappatroonregulering. Blijf op de hoogte voor meer gezondheidsupdates!
By
November 16, 2023
Healthy Living as a Service op Europese Nacht van de Onderzoekers

Healthy Living as a Service op Europese Nacht van de Onderzoekers

Op de Europese Nacht van de Onderzoekers op 29 september presenteerde het Healthy Living as a Service project innovatieve wearables. De Fit Tech Box liet deelnemers de impact van ongezonde gewoontes ervaren en toonde hoe gezondheidshorloges kunnen helpen bij gedragsverandering. Bezoekers ontdekten de inzichten van wearables over gezondheid en leefstijl, terwijl gesprekken met ervaren gebruikers waardevolle input opleverden voor het project. In het Art & Technology lab van Agustín Martinez gebruikten bezoekers wearables creatief om geluiden en visuele elementen te manipuleren. Een succesvolle ervaring voor het project!
By
November 16, 2023
Healthnote: Een activity tracker voor iedereen

Healthnote: Een activity tracker voor iedereen

In het afstudeerproject van Jurjen de Haan (WP3) is Healthnote ontwikkeld, een unieke activity tracker voor beginners en nieuwsgierigen. Met een eenvoudige to-do lijst interface geeft het apparaat dagelijkse taken, stappen en stimuleert het tot meer activiteit. Healthnote, bediend via een flexibel scherm en intuïtieve buig interacties, maakt het moeiteloos bijhouden van voortgang mogelijk zonder geavanceerde digitale vaardigheden. Deze innovatie bevordert een gezonde levensstijl en is compact en toegankelijk. Hoewel nog niet beschikbaar als product, kan deze visie leiden tot toekomstige gezondheidsontwerpen.
By
November 16, 2023
Technologie als Drijvende Kracht voor Duurzame Gedragsverandering

Technologie als Drijvende Kracht voor Duurzame Gedragsverandering

Ben je ooit enthousiast geweest om een coole gezondheidsapp te gebruiken of een fitnesstracker te bezitten, in de hoop dat het je levensstijl zou veranderen? Aanvankelijk was je gemotiveerd en gebruikte je de app om je stappen bij te houden, je slaap te controleren en je calorieën te beheren. Na verloop van tijd verloor je echter je interesse en stopte je met het gebruik van de technologie, samen met de gewenste gedragsveranderingen.
By
Zijun Li
July 21, 2023
Art & Technology Lab in provincie Groningen

Art & Technology Lab in provincie Groningen

Inwoners van de provincie Groningen hebben van 2 to 4 juni deel uitgemaakt van een unieke ervaring in een Art & Technology Lab op Stichting Landgoed de Camping in 't Zand.
By
Agustín Martinez
July 21, 2023